Cardamom: aur pentru sanatate

   Apartinand aceleiasi familii ca gingirul si curcuma, cardamomul este originar din India, dar este cultivat, de asemenea, si in Cambodia, Guatemala, Indonesia, Mexic si Vietnam.

Cardamomul este preferat de marii bucatari si de bucatarii seriosi ce prepara alimente acasa. Cardamonul de calitate superioara este recoltat cand este inca imatur si uscat la soare pentru a pastra culoarea verde lucioasa.

Cardamonul se considera a fi fost folosit pentru prima data in Grecia Antica, iar apoi de catre romani. Alexandru cel Mare este considerat a fi primul care a exportat cardamon prima data din India in Europa. Astazi, este foarte popular in bucatariile africane, arabe, asiatice, indiene si scandinave.

In Europa, acest condiment denumit Cardamon este folosit pentru a adauga savoare painii si pastelor, in lumea araba ca semn al ospitalitatii la primirea musafirilor, adaugat ca aroma la cafea, iar in tarile scandinave este folosit la paine, paste si este adaugat in retete asa cum noi folosim scortisoara.

Ca si condiment, cardamonul este folosit si in pateuri, piureuri, orez, sosuri, supe, fripturi, cu carne de pui, vita, fructe de mate sau legume. Atunci cand folositi pentru prima data Cardamon ca si condiment, este indicat sa fiti atenti la dozare, deoarece este foarte usor sa supracondimentati preparatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.