Chimion

Chimionul  este o plantă anuală, bienara din familia Apiaceae, răspândită din estul Mării Mediterane până în estul Indiei. Are, ca și chimenul, nevoie de foarte mult soare pentru a se dezvolta în condiții ideale și pentru a produce fructe aromate.

Semințele de chimion conțin o cantitate considerabilă de fier. Cu toate acestea, cu excepția cazului în care cineva ar consuma aproximativ 15 grame pe zi, este puțin probabil ca semințele de chimion să reprezinte o sursă importantă de fier în alimentație.

Chimionul este intens, cald-picant, lemnos, puțin pământesc și te face să te gândești la camfor. Gustul distinctiv al condimentului, poate fi descris ca o aromă citrică-proaspătă, ușor dulce și ierbală, dar, de asemenea, descrie şi o aromă subtil iute şi de prăjit. Iuțeala intensă a fructelor uscate de culoare maro deschis, este percepută de tip mentol, merge bine cu mâncăruri orientale și asiatice.

Chimionul poate fi folosit întreg sau măcinat. Este folosit pentru asezonarea mâncărurilor de varză, tocănițe de miel, porc, gâscă, cartofi copți, mâncăruri de orez, carne la grătar, carne de vită afumată, precum și pâine. De asemenea, chimionul este esențial în amestecuri de condimente, precum curry și în mâncăruri mexicane, precum chilli con carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *